Werner’s Weekly (week 37)

werners-weekly-1637Als er in een week – naar mijn maatstaven – niet veel echte uitschieters uitkomen, ga ik het overzicht ook niet willens en wetens lang maken. Daarom is Werner’s Weekly deze keer een uiterst bescheiden lijstje dat de zeven beste releases van de afgelopen week bevat. Overigens houd ik ook de playlist Werner Tipt bij. Nog altijd een zeer kritische lijst (ik heb een naam hoog te houden 😉 ), maar wel eentje die de lat iets minder hoog legt. Dus als je wat meer keuze wilt, is een abonnementje daarop het overwegen waard.

Pet Shop Boys en The Divine Comedy vallen op de Nederlandse radio tussen alle mogelijke vormen van wallen en schepen, maar zijn voor mij een no brainer. Luister maar waarom. De Noorse zangeres Dagny heeft onlangs haar debuut-EP Ultraviolet uitgebracht. De eerste single daarvan, Backbeat, was begin dit jaar Remschijf en is nu ook uit in een fraaie akoestische versie. Tip: 26 oktober staat ze met haar prima bandje in de kleine zaal van Paradiso.

Ook de debuutsingle van Zuzu maakt deel uit van het zevental. Haar invloeden Pavement en Courtney Barnett zijn een goede referentie. En als je wilt weten hoe een samenwerking tussen EDM-duo Knife Party en ex-Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello klinkt (supervet namelijk), klik dan snel hier.

Geniet er weer van!

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.