Werner’s Weekly (week 40)

werners-weekly-1640Als je geen tijd of zin hebt om elke dag de nieuwe toevoegingen op Spotify te checken, kan ik je misschien van dienst zijn. In Werner’s Weekly verzamel ik elke vrijdag de tofste nieuwe releases van de afgelopen zeven dagen, in random volgorde. Als de lijst je aanstaat, raad ik je aan die te volgen, zodat je geen update mist. Want volgende week is het overzicht weer 100% anders…

De Pixies zijn deze week in feite dubbel vertegenwoordigd: met een fijne track van hun nieuwe album Head Carrier, Classic Masher, en met de nieuwe single van Admiral Freebee. Het nummer Kim Basinger (dat al eerder getipt werd door vaste Carte Blanche-luisteraar Marcel van Driel) is namelijk een ode aan de Pixies.

Ook uit de lage landen: de nieuwe single van Noémie Wolfs (het titelstuk van haar album Hunt You), het openingsnummer en mijn singlesuggestie van Blaudzun zijn nieuwe album Jupiter (Everything Stops) en Model Depose. Deze Groningse newwaveband heeft een nieuwe mix van Particles (hun bijdrage aan een kunstproject van het Groninger Museum, eind 2015) op single uitgebracht.

Closer van Lemaitre is weliswaar al bijna anderhalf jaar in Carte Blanche te horen en werd in die tijd 23 miljoen keer op Spotify gestreamd, maar het nummer wordt nu ook gebruikt onder de commercial van Google’s Pixel-telefoon die in drie dagen 6 miljoen keer werd bekeken. Eens kijken of er nu mensen wakker worden.

Ook opvallend deze week is Placebo. Zij brengen vandaag twee releases uit: de cd A Place For Us To Dream (die al hun singles van de afgelopen 20 jaar verzamelt, bizar genoeg op de single Twenty Years na) en de EP Life’s What You Make It, waarvan het titelnummer een cover is van de Talk Talk-klassieker.

Alle 13 muzikale hoogtepunten van deze week vind je in Werner’s Weekly en in mijn uitgebreidere playlist Werner Tipt staan er zelfs nog meer. Volgen stel ik zeer op prijs.

Enjoy!

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.