Werner’s Weekly (week 44)

werners-weeklySinds een paar weken stel ik Werner’s Weekly samen. Op maandagochtend presenteer ik je de muzikale hoogtepunten van deze week; een samenvatting van mijn uitgebreidere Spotify-playlist Werner Tipt, die ik dagelijks aanvul. Daarbij oordeel ik onbevooroordeeld, wat een lekkere diverse lijst oplevert, waarvan de volgorde overigens volstrekt random is.

De enige uitzondering is de nieuwe Carte Blanche Remschijf, die trapt de lijst af. Komende week is die voor de Australische multi-instrumentaliste en allround creatieveling Heidi Maree. Haar Nederlandse debuutsingle Caterpillar Shoes doet een beetje Kate Nash-achtig aan en klinkt dus vrolijk en tongue in cheek. Heerlijk radioliedje!

De Finse Alma scoorde een half jaar geleden een Remschijf met Karma. Die werd toen niet opgepikt, maar inmiddels is zij een van de eerste artiesten die zijn aangekondigd voor Eurosonic Noorderslag 2017. Hopelijk vergaat het haar nieuwe single Dye My Hair beter. Die past muzikaal gezien namelijk prima in het nieuwe straatje van 3FM.

Pussy Riot heeft ruim een jaar in een Russisch strafkamp gezeten vanwege hun openlijk politieke teksten. Dat heeft hen echter niet de mond gesnoerd, want hun aanstekelijke nieuwe single Make America Great Again is een anti-Donald Trump-nummer. De clip is niet voor tere zieltjes.

Heel tof is ook het Zweedse duo Felin, bestaande uit een singer-songwriter en een fotograaf. Het is dan ook niet alleen een muziekproject, maar ook kunstproject. Qua ‘attitude’ doet het me een beetje denken aan The Ting Tings en hun single Bored is heerlijk.

Een paar jaar geleden werd Milly Pye in Manchester als straatmuzikant ontdekt. Inmiddels is ze 19 jaar is heeft ze haar debuutsingle uitgebracht, voorzien van een New Order-achtig baslijntje. Het nummer heet Too Many People.

Een ander heel interessant debuut is dat van de 22-jarige Harlea. Behalve dat ze uit Noord-Londen komt, is er weinig over haar bekend, maar haar single Miss Me gaat over de vage grens tussen liefde en obsessie. Intrigerend!

En wie nu denkt dat er alleen goede nieuwe singles worden uitgebracht door vrouwen, moet Suzanne van Creeper even beluisteren. Al helemaal als je benieuwd bent hoe het klinkt als Meat Loaf het refrein zingt in een nummer van The Offspring 😉

Check voor alle 11 nummers Werner’s Weekly op Spotify. En in mijn lijst Werner Tipt kom je ook nog o.a. The Avalanches, DNCE, The Shins en een singlesuggestie van Crystal Fighters tegen.

Happy browsing!

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.