Werner’s Weekly (week 45)

werners-weekly-1645Afgelopen week heb ik 22 tracks toegevoegd aan mijn longlist met beste liedjes van 2016: Werner Tipt. Nog vrij onbekende artiesten als Uncle Frank, Brufield, Betsy, Lucius en Maggie Rogers zijn absoluut het ontdekken waard, en ook Olly Murs, Lady Gaga feat. Florence Welch en Sigma feat. Birdy hebben toffe nieuwe tracks uit. En dat zijn nog niet eens de echte highlights van deze week, want die staan natuurlijk (in volstrekt willekeurige volgorde) in Werner’s Weekly!

De Carte Blanche Remschijf is komende week voor The Griswolds feat. Lisso. YDLM (wat staat voor ‘you don’t love me’) is de derde vrijgegeven teaser track van hun cd High Time For Low Lives, die deze week uitkomt, en doet een beetje denken aan Uptown Funk. Single of niet, het is een topnummer!

Lossy komt, net als The Griswolds (en nog zoveel andere goede acts momenteel), uit Australië. You Who’s Guiding Me is pas haar tweede single en voer voor fans van Kate Nash en Lily Allen (evenals Caterpillar Shoes van Heidi Maree overigens, die vorige week nog Remschijf was).

Als het niet als een flauwe woordspeling had geklonken, had ik gezegd dat ik de nieuwe single van Stevie Wonder niet had zien aankomen. Het is een duet met Ariana Grande, die zelf ook vol ongeloof over de samenwerking twitterde. Zij brengen de gospelboogie binnenkort terug in de charts met Faith, uit de aankomende animatiefilm Sing.

Nimmo is een Londens vijftal rond de jeugdvriendinnen Sarah Nimmo en Reva Gauntlett. Ze noemden zich tot twee jaar geleden nog Nimmo & The Gauntletts. Dancing Makes Us Brave is een ogenschijnlijk simpel popliedje, dat na meerdere luisterbeurten steeds meer lagen prijsgeeft.

Een van de bijzonderste bands van de afgelopen jaren is voor mij Public Service Broadcasting, dat fragmenten uit documentaires en propagandafilms op muziek zet. Begin december verschijnt een registratie van hun concert in de O2 Academy Brixton, met een koor, strijkers en blazers, op cd en dvd. Gagarin is een geweldig voorproefje.

Estrons (wat Welsh is voor ‘aliens’) is een rockband uit Cardiff, waarvan de zangeres van Canadees/Zweedse komaf is. Hun carrière zit in de lift sinds ze overstapten van Welsh op Engels. I’m Not Your Girl is, na Make A Man en Drop, hun derde topsingle op rij.

De Belgische zanger Niels Delvaux bedient zich van de artiestennaam Delv!s. Come My Way is zijn debuutsingle. Hij neemt een vleugje Justin Timberlake, een snuifje Maroon 5 en een likje Jamiroquai, en smaakt daarmee als een soort Belgische Bruno Mars. Groovy!

Ook Art Felixx staat niet onder die naam ingeschreven bij de burgerlijke stand. Het is het muzikale alter ego van Arthur Wils, die eerder voorman was van de Nederlandse band Monks Avenue. High On Love is een heerlijke kennismaking met Art Felixx.

Wil je dagelijks (Werner Tipt) of wekelijks (Werner’s Weekly) op de hoogte blijven van de leukste nieuwe muziek, zonder er zelf moeite voor te hoeven doen? Volg dan mijn Spotify-playlists en en ik doe de rest!

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.