Werner’s Weekly (week 46)

werners-weekly-1646Van de hele stapel nieuwe releases kregen er 14 afgelopen week het stempel ‘Werner Tipt’, met bijbehorende vermelding in de gelijknamige Spotify-playlist. Nog nooit gehoord van Fews, Washington of Escondido, maar wel nieuwsgierig hoe die klinken? Dan weet je waar je moet zijn. Vaults, Alex Clare, Imagine Dragons, Emeli Sandé en Liv zijn enkele van de artiesten die hen daar gezelschap houden. Maar alleen de crème de la crème van de toekomstmuziek heeft Werner’s Weekly gehaald…

She’s American van The 1975 is al sinds maart van dit jaar in Carte Blanche te horen. Eerst als singlesuggestie van hun album I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It en nu ook als echte single. In Engeland althans, want in Nederland komt de band niet echt van de grond. Jammer, want She’s American is een heerlijk radioliedje. Daarom is ‘ie deze week de Carte Blanche Remschijf!

Afgelopen week draaide ik Fountains van Uncle Frank al en toen viel me pas goed op hoe lekker die op de radio klinkt. Die zouden meer mensen eens de zender op moeten slingeren. Daarom zet ik het nummer deze week in de etalage die Werner’s Weekly heet. Ook Find Me van Sigma feat. Birdy promoveert deze week vanuit de Werner Tipt-lijst naar het hoogst haalbare op nieuwe-muziekgebied ;-).

Al sinds hun debuut uit 1998 ben ik een fan van de Spaanse band La Oreja De Van Gogh. Niet iedereen kan hun (pop)muziek waarderen, al was het maar omdat het niet zo lekker meezingt. La Planeta Imaginario, hun 7e studioalbum, is ook niet hun sterkste, maar de track Pálida Luna zou een goeie single zijn. In elk geval in de Spaanstalige wereld. Luister maar

Dan San is een zesmansband uit de Belgische industriestad Luik, wat wellicht de melancholische, soms dromerige sfeer van hun muziek verklaart. Ook de samenwerking met producer Yann Arnaud (o.a. Air) kan daaraan bijgedragen hebben. Hun indrukwekkende nieuwe single heet Ocean.

Half januari komt The xx met hun derde album I See You. De eerste single daarvan heet On Hold. Die kwam naar eigen zeggen moeizaam tot stand, totdat ze een sample toevoegden uit I Can’t Go For That van Hall & Oates, die de losse onderdelen samensmolt waaruit het nummer tot dan toe bestond.

Met I’ll Make It Worth Your While van het Londens drietal Artificial Pleasure maak ik deze week de cirkel rond. Het nummer, hun debuutsingle, heeft iets weg van Love Me van The 1975 (en dus van David Bowie’s Fame). Ook Talking Heads klinken erin door. Een superliedje en een dikke tip voor mijn andere radiocollega’s.

Het hele – uiterst bescheiden – bovenstaande lijstje vind je uiteraard terug in mijn Spotify-playlist Werner’s Weekly. En al mijn inmiddels ruim 700 aanraders van dit jaar staan in de lijst Werner Tipt. Als je die zo sorteert, dat de laatste toevoegingen bovenaan staan, verschijnen mijn recentste suggesties pal onder je neus. Snuffel er maar eens aan! (en de playlists volgen is natuurlijk helemaal leuk…)

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.