Werner’s Weekly (week 48)

werners-weekly-1648Nu de cadeauperiode officieel begonnen is, zijn de belangrijkste releases van het jaar wel zo’n beetje uitgebracht. De eerste ‘slappe’ week hebben we inmiddels achter de rug. Maar wie goed zoekt (en dat doe ik graag voor je), vindt altijd nog wel een paar pareltjes. In mijn Werner Tipt-lijst op Spotify verzamelde ik afgelopen week nieuwe tracks van o.m. Dutch Uncles, Two Door Cinema Club, The Last Exposure, OK Go en Roosevelt voor je. Maar alleen het beste van het beste haalt Werner’s Weekly

Bovenaan in die lijst als altijd de Carte Blanche Remschijf van komende week. Die is van de Franse singer-songwriter Jain (echte naam: Jeanne Galice). Zij heeft afgelopen zomer in heel Europa (behalve in Nederland) een hit gescoord met Come en mede daardoor krijgt zij begin januari een European Border Breakers Award uitgereikt. Van haar debuutalbum Zanaka is nu een Deluxe Edition uitgebracht met zes bonustracks. De leukste daarvan is deze week Remschijf: Dynabeat.

Animal Noise, uit Colchester in zuid-oost Engeland, noemt hun muziek zelf ‘experimental indie’ en hun liedjes ‘moody swamp songs’. Nadat ik hun nieuwe single Little Things al een paar keer op de radio draaide, staat die nu ook op Spotify. En deze week dus in Werner’s Weekly.
Ook Make Believe van Clean Cut Kid hoor je al geruime tijd in Carte Blanche. De track is nu officieel op single uit in Nederland. Het echtpaar Mike en Evelyn Halls combineert vrij vrolijke muziek met teksten die uit het (studenten)leven gegrepen zijn, over studieschulden, prestatiedruk en persoonlijk verlies.

Toen The Brahms eerder dit jaar hun EP Belise uitbrachten, viel de track Backseat me onmiddellijk op. Wat een heerlijk uptempo nummer! Bij deze singlesuggestie is nu een videoclip opgenomen en hopelijk horen mijn collega’s ook wat een fijn radioliedje dit is, juist nu de kerstballads op de loer liggen…

Inheaven tot slot is een female fronted rockband uit Londen, die helemaal in de lijn past van Honeyblood, Deap Vally en Black Honey. Hopelijk gaat deze mix van shoegaze en grunge (gecombineerd met een doe-het-zelf mentaliteit) in 2017 wat tegenwicht bieden aan de vele electronica die de hitlijsten momenteel bevolkt. Hun nieuwe single heet Treats.

Binnen een kwartier heb je al deze nummers beluisterd via mijn Spotify-playlist Werner’s Weekly en ben je weer helemaal bij op muziekgebied. Bij behoefte aan meer lekkers verwijs ik je graag naar mijn dagelijks aangevulde lijst Werner Tipt. Volg die playlists en mis voortaan niks meer!

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.