Werner’s Weekly (week 50)

In al het najaarsreleasegeweld waarin de grote acts hun beste beentje voorzetten, houden veel opkomende bands zich een beetje afzijdig. En gelijk hebben ze. Al maakt dat het aanbod voor mensen die juist daarnaar op zoek zijn een beetje schraal. Voor mijn Spotify-lijst Werner Tipt wist ik 15 tracks bij elkaar te schrapen (van opkomende acts als Morgxn, The Montreals, Firefox AK & Elias, Tullara en Izzy Bizu, maar ook Red Hot Chili Peppers en Grandaddy. In de erelijst, Werner’s Weekly, is deze week echter maar plek voor 7 van die nieuwe liedjes.
Deze playlists zullen in het nieuwe jaar de basis vormen voor een nieuw muzieblog, dat je dan kunt vinden en volgen op www.carteblanchemusic.nl. Nu is er nog niets te zien, maar alvast bookmarken kan natuurlijk altijd!

Om te beginnen bevat Werner’s Weekly natuurlijk de Carte Blanche Remschijf van komende week, de laatste die op de radio wordt uitgezonden (want: volgende week is de Carte Blanche Top 2016 en daarna volgt een afscheidsuitzending). Het leek me wel toepasselijk om voor deze gelegenheid te kiezen voor de nieuwe single van Deacon Blue: Gone. Natuurlijk vanwege die titel, maar zeker ook omdat deze fijne Schotse band me gedurende mijn hele bijna 30-jarige radiocarrière achtervolgd heeft, op een goede manier.

Coward van Yael Naim is niet iets wat je snel in Carte Blanche zou verwachten: het houdt het midden tussen middeleeuwse kamermuziek en kerkmuziek. Toch draaide ik het nummer begin 2015 voor het eerst op de radio. Nu heeft Stromae er een clip bij gemaakt; zijn regiedebuut. Erg indrukwekkend, net als het nummer zelf. En daarom zet ik hem graag opnieuw in de schijnwerpers.

Elbow en Ryan Adams mag ik bekend veronderstellen. Beide komen in februari volgend jaar met een nieuw album en laten daar nu de eerste singles van los, respectievelijk Magnificent (She Says) en Do You Still Love Me? Totaal verschillende nummers met als belangrijke overeenkomst dat ze reikhalzend naar de albums doen uitzien. En is dat niet precies de bedoeling van singles?

Maar als een album eenmaal uit is, is het leuk om juist verder te luisteren dan de singles. En een voorspellinkje te wagen welke albumtracks niet op single zouden misstaan. Ik doe dat al bijna 30 jaar op de radio en blijk vaak mijn oren op de juiste plaats te hebben ;-). Deze week in Werner’s Weekly singlesuggesties van Saint Motel (Destroyer) en Smoove & Turrell (New Jerusalem). Benieuwd wat jij ervan vindt!

Tot slot is deze week ook een kerstnummer de lijst ingeslopen. The Crookes brengen elk jaar een eigen, nieuw kerstliedje uit en wat mij betreft is het elke keer raak. Luister maar naar You Bring The Snow, waarmee ik deze week de laatste reguliere aflevering van Carte Blanche open. Die staat vanaf woensdagochtend weer online. Watch this space!

In de tussentijd kun je bovenstaande nummers uiteraard beluisteren via mijn Spotify-playlist Werner’s Weekly en krijg je via mijn dagelijks aangevulde Werner Tipt-lijst een nog uitgebreider voorproefje op de uitzending van komende week.

Share:

Discussions — No responses yet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.